dissabte, 31 d’agost del 2013

Pastís de tres xocolates


Hola a tots i totes de nou!

Avui continuem amb la xocolata i la gelatina. La gelatina és la meva assignatura pendent perquè no sé mai si em quedarà bé o no... així que vaig intentant-ho fins a aconseguir-ho!

Avui la recepta del pastís de tres xocolates! Un clàssic que se't desfà a la boca. I el millor és que és super super fàcil i ràpid de fer! Aquí el teniu.

Ingredients (per 8-10 persones):
  • 150 gr de xocolata negre
  • 150 gr de xocolata amb llet
  • 150 gr de xocolata blanca
  • 750 ml de nata per muntar
  • 750 ml de llet
  • 3 sobres de quallada Royal
  • 1 paquet de galetes tipus Maria
  • 60 gr de mantega a temperatura ambient
  • Un rajolí de llet
Preparació:

Primer de tot farem una base de galeta per el pastís. Aquesta base és opcional, si feu el pastís en gots individuals o en un motlle de silicona per després presentar-lo com un flam, no us caldrà fer base.

Per fer la base triturarem les galetes i les barrejarem amb la mantega (preferiblement una mica fosa) i amb la llet. Un cop feta la barreja premsarem les galetes a la base del motlle de pastís. Si ho volem podem posar la base al forn 2 o 3 minuts a 180º perquè quedi més cruixent.

Després començarem amb la capa de xocolata negra. En un pot barregem la xocolata negre amb 75 gr de sucre, 250 ml de llet i 250 ml de nata. Ho posem a foc mig i ho anem barrejant mentre veiem com es va fonent la xocolata. Un cop fosa la xocolata afegim el sobre de quallada. Remenem fins que la quallada quedi dissolta i després posem la barreja en el motlle, sobre la base de galeta.

Seguidament comencem a fer la capa de xocolata amb llet. És important que no deixeu temps entre fer una capa i l'altre, perquè sinó la primera capa estarà molt seca i les dues capes de xocolata es desenganxaran.

Per fer la capa de xocolata amb llet barrejarem els mateixos ingredients que per fer la de xocolata negre però farem servir només 50 gr de sucre. Seguirem el mateix procediment que per la capa de xocolata negre. Alhora de tirar la xocolata amb llet sobre la capa de xocolata negre s'ha de fer a poc a poc i amb compte perquè no es mesclin. Jo us recomano fer servir una cullera perquè el raig no piqui directament sobre el pastís.

Per últim farem la capa de xocolata blanca exactament igual que les dues anteriors però amb només 25 gr de sucre. 

Un cop fetes les tres capes hem de posar el pastís a la nevera i l'hem de deixar reposar com a mínim dues hores.

Després només quedarà decorar-ho al gust.


Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada